Ada Apa Dengan “Put Your Hands UP / HIGH”..??

Ada Apa Dengan “Put Your Hands UP / HIGH”..??

Assalamualaikum serta salam Ramadhan al-Mubarak kepada sahabat serta sahabiah sekalian.  Alhamdulillah kita berjumpa lagi dalam perbincangan yang seterusnya. Mungkin dalm Bulan Ramadhan ini masing-masing sibuk mengabdikan diri kepada Allah swt. Namun kita perlu mengimbangkan diri kita dengan isu-isu semasa.

Insyaallah ada ganjarannya jika disamping kita beribadat, jika memikirkn mengenai masalah umat pada zaman sekarang.

Ingin ana katakana di sini bahawa salah satu hobi ana ialah membuat kerja di hadapan laptop sambil mendengar lagu terutamanya lagu Bahasa Inggeris. Namun ada beberapa perkara yang menarik perhatian ana. Apakah itu .? =)

Dalam list lagu-lagu yang menjadi kegemaran ana, ada beberapa lagu yang mempunyai lirik yang sama, pembawaan yang sama dan hanya intonasi serta artisnya sahaja yang berbeza.

-Jennifer Lopez - On The Floor ft. Pitbull

FloRida e David Gueta - Club Can't Handle Me

Far East Movement - Like A G6 ft. The Cataracs, DEV

-Diddy - Dirty Money - Coming Home ft. Skylar Grey

Apakah maksudnya ? “ Put Your Hands Up / High”..

Adakah itu hanyalah lirik..?

Adakah itu merupakan salah satu akiviti senaman..?

ATAU

Adakah itu salah satu aktiviti PEMUJAAN SANG MATA SATU..?

Pada mulanya ana hanya memikirkan ia hanyalah kebetulan, namun semakin banyak lagu yang ana dengar mempunyai garis lirik yang sama.
Berikut merupakan beberapa agenda Yahudi yang ana pelajari kite berda dalam usrah apda tahun 2005 iaitu ketika ana berada di Tingkatan Satu di SMKA Falahiah..
Amat hebat, bagaimana lagu yang menjadi kegemaran ramai mempunyai maksud tersirat pada liriknya. Namun apa yang perlu dilakukan hanyalah terus mengkaji dan meneliti setiap perkara yang kita lakukan moga-moga dapat mengelakkan propaganda mereka yang kejam dan halus itu…
serta sesungguhnya : 


Maksudnya : Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak sekali-kali akan bersetuju atau suka kepadamu (wahai Muhammad) sehingga engkau menurut ugama mereka (yang telah terpesong itu). Katakanlah (kepada mereka): "Sesungguhnya petunjuk Allah (ugama Islam itulah petunjuk yang benar". Dan demi sesungguhnya jika engkau menurut kehendak hawa nafsu mereka sesudah datangnya (wahyu yang memberi) pengetahuan kepadamu (tentang kebenaran), maka tiadalah engkau akan peroleh dari Allah (sesuatupun) yang dapat mengawal dan memberi pertolongan kepada mu. (al-Baqarah : 120)


Wallahualam…

0 comments:

Copyright © 2013 #cermin and Blogger Templates - Anime OST.