_-=|||$%SEKS SONGSANG VS SEKS BEBAS%$|||=-_

_-=|||$%SEKS SONGSANG VS SEKS BEBAS%$|||=-_

            Assalamualaikuim warahmatullahi wabarakatuh kepad sidang bloggers sekalian. Pertama sekali setinggi kesyukuran kehadrat Allah SWT diatas kesejahteraan yang dikurniakan terhadap negara kita berbadning dengan negara jiran yang masih berperang dengan makhluk yang amat patuh terhadapa arahan Penciptanya iaitu AIR. Tahukah kalian bahawa Thailand masih lagi bergolak dengan banjir yang besar bahkan gelombang yang besar akan menyusul lagi di sana. Besyukurlah kita di Malaysia kerana masih aman dari kecelakaan seumpama itu.

            Kedua, selawat serta salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad SAW kerana perjuangan baginda serta pertolongan dari Allah SWT yang membolehkan Islam tersebar kesemua tempat bahkan sehingga tersebar ke 2/3 dunia. Amat menakjubkan dan mengagumkan.

            Pada episode kali ini, bersama kita membincangkan mengenai pengajuran Seks Songsang oleh salah satu badan di negara kita MALAYSIA ini. Admin merasakan perkara ini amat menarik perhatian masyarakat setempat kerana penganjur pesta ini juga merupakan salah seorang tokoh kontroversi negara suatu tika dahulu dan juga merupakan orang besar dalam penganjuran BERSIH 2.0 pada 9 JULAI 2011 tempoh hari. Namun apa yang menarik perhatian admin ialah mengenai hebahan yang dibuat media terutama TV3 terhadap isu tersebut. Pada 4 NOVEMBER 2011, TV3 telah menyiarkan rakaman temubual terhadap :

·         Hindu
·         Kristian
·         Pengerusi Gereja-gereja
·         Agamawan Islam

Dan mereka menanyakan respon mereka terhadap penganjuran seks songsang terbabit. Dan apa yang jelas, semuanya memberi repon negatif dan berharap kerajaan akan mengambil tindakan tegas terhadap pengajur program ini.

            Namun, admin gemar untuk melihat perkara ini dari sudut yang berbeza. Meskipun umum mengetahui bahawa seks songsang amat bercanggah dengan norma masyarakat serta tidak diterima oleh pelbagai agama dan kaum, adakah SEKS BEBAS, PERGAULAN BEBAS, IKHTILAT diterima masyarakat serta diterima semua kaum dan agama? Jika jawapannya TIDAK, mengapa ia tidak dibanteras oleh kerajaan sepertimana pembanterasan SEKS SONGSANG ini awal-awal lagi..? jadi persoalan yang ingin admin persoalkan di sini ialah :

· Apakah SEKS BEBAS tersebut bukan punca kepada PEMBUANGAN BAYI?
·         Adakah SEKS BEBAS bukan punca terhadap PENCULIKAN?

·         Adakah SEKS BEBAS bukan punca terhadap PEMBUNUHAN?

·  Adakah SEKS BEBAS bukan punca kepada KERUNTUHAN AKHLAK?


            Inilah akibatnya jika Hukum Tuhan dijadikan mainan oleh pihak pemerintah menyebabkan golongan-golongan sebegini mula mengambil tempat dikalangan masyarakat MALAYSIA.

            Selain dari itu, TV3 juga menyiarkan rakaman persoalan terhadap MB Kelantan, Tuan Guru Nik Abdul Aziz B Nik Mat mengenai perkara ini. Tok Guru menjawab

“kita menyokong Ambiga dalam BERSIH 2.0 sebab itu merupakan perkara baik, dan apabila dia menganjurkan perkara salah, kita wajib tentang”     

Itulah serba sedikit jawapan dari Tok Guru yang disiarkan di TV3 dan itu amat menjawab jawapan terhadap persoalan yang dikemukakan oleh pihak kerajaan. Amatlah wajar jika admin mengatakan JAHIL kepada mana-mana manusia yang masih tidak memahami jawapan Tok Guru tersebut.

            Inilah yang admin cuba untuk peringatkan kembali kepada warga Malaysia khususnya mengenai penentangan keras terhadap SEKS SONGSANG ini. Bukan bermakna admin menyokong, namun apabila perkara ini dipolitikkan, ia umpama menunjukkan kesalahan dalam pengAWLAan sesuatu perkara. Tidak terkira banyaknya bayi yang dibuang dek kerana SEKS BEBAS, samada di longkang, tong sampah, sungai, laut, pantai serta tandas. Boleh dikatakan semua tempat adlah merupakan kawasan pembuangan bayi. Namun, apakah yang dilakukan oleh pihak kerajaan selain dari mengutip sisa-sia CINTA BUTA tersebut? Selain dari menubuhkan SEKOLAH TERMENGANDUNG (‘ter’ lah sangat) di Melaka? Selain dari menganjurkan konsert-konsert yang memberi peluang kepada SEKS BEBAS ini? Apakah sumbangan kerajaan selain dari itu..? admin berani mengatakan TIADA.

            Inilah sudut yang perlu kita lihat mengenai respon-respon terhadap pengajuran SEKS SONGSANG ini.

            akhir kalam, sekian saja perbincangan untuk kali ini dan moga-moga ia menjadi pengajaran buat semua agar kita ambil cakna dalam setiap perkara yang berlaku dalam negara kita. Wabillhi taufiq wal hidayah, wassalamualaikum warahmatullahi wabaraktuh.    


0 comments:

Copyright © 2013 #cermin and Blogger Templates - Anime OST.